Liefde en lust op de werkvloer

Van overwerk tot overspel

Eén op de drie werknemers in Nederland zegt wel eens verliefd te zijn geweest op een collega. Vijftien procent van de werknemers zoent zo nu en dan een collega op de mond, negen procent is met een collega in bed beland en zeven procent heeft een seksuele verhouding met iemand van het werk. Is het een onvermijdelijk gevolg van de nabijheid van andere mensen, de spanning van het taboe of een uitlaatklep voor stress?

Twee jaar geleden werd Dirk Bakker (41) verliefd op een sollicitante. Hoewel zij bij het sollicitatiegesprek niet wist over te brengen dat ze geschikt was voor de functie, nam hij haar onmiddellijk aan. ‘Vanaf het moment dat ze achter haar computer zat, kon ik alleen nog maar naar haar staren. Ze zei niets, maar ze was jong, mooi en een beetje ordinair. Dat vond ik enorm spannend. Ik wist dat ze een relatie had, dus ik was niet van plan iets met haar te beginnen.’

 

Dat voornemen hield Bakker vol tot de dag dat hij van haar een mailtje kreeg. Volgens haar praatten de collega’s over haar. Bakker mailde terug dat ze dat maar van zich af moest zetten, omdat hij geen aanleiding voor geroddel zag. Toen ze terugmailde dat er over haar én Bakker gepraat werd, liet hij haar bij zich komen. ‘Ze vertelde me niet wat haar dwars zat, maar ze keek me erg verleidelijk aan. Een paar uur daarna kreeg ik weer een mailtje van haar: ‘Ik kan er ook niets aan doen dat ik je zo leuk vind’. Vanaf dat moment was ik verkocht. Het was een kwestie van dagen voor we het bed deelden. Haar vriendje had ze ondertussen gedumpt. Omdat ze vaak bij mij bleef slapen, dacht ik dat we wat hadden. Ze vertelde mij dat ze vaak mailtjes kreeg van andere collega’s, maar dat alarmeerde mij niet.’

Tussen Bakker en zijn collega eindigde het dramatisch op een personeelsfeest. Hij verwachtte de hele avond met haar samen te kunnen zijn, maar ze negeerde hem stelselmatig. Het bleek dat ze ook andere collega’s had verleid en dat ze tijdens het feest vrij wilde zijn voor die andere mannen. Na dat feest ging het op het werk helemaal mis. ‘In mijn fantasie ging ze met alle mannen van de afdeling naar bed.’ Toen hij zijn twijfels daarover uitsprak, ontkende ze alles. Maar maanden later, toen het toevallig ter sprake kwam, gaf iedereen die met haar het bed gedeeld had, dit toe. ‘Dat ging van: ‘ Jíj ook al? Ik ook!”, vertelt Bakker.
‘Ondertussen zijn we allebei bij het bedrijf weg, maar dat heeft niets met dat seksgedoe te maken. Ik door een reorganisatie en zij doordat haar contract niet verlengd werd. Ik heb achteraf geen spijt, ik was gewoon verliefd.’

Lees verder →