Wie is de fictieve journalist?

Na bijna twee jaar van intensief boeken verzamelen en lezen, rondde ik in januari 2006 mijn miniscriptie over fictieve journalisten af. Voor de scriptie deed ik onderzoek naar het beeld van de journalist in de Nederlandstalige fictie. In totaal las ik vijftig boeken uit de periode 1955 tot en met 2005. In alle romans spelen journalisten een grote rol, meestal als hoofdpersoon. Op deze pagina’s kunt u mijn scriptie lezen.Een van de bekendste fictieve journalisten is ongetwijfeld Koos Tak

 

 

Miniscriptie, januari 2006
Door: Simone Paauw
Fontys Hogeschool voor Journalistiek
Docent: Clement Tonnaer
Behaald cijfer: 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdstukken:

Inleiding

De journalist is een man

De journalist schrijft
voor de krant of een weekblad

De journalist rookt en drinkt

De journalist als detective

De oude journalist

De journalist is ijdel

De overige stereotyperingen

Conclusie

Bijlagen
1: Literatuurlijst