Wat is Rommelroute Lunetten?

Home           Wat is het           Bezoekers           Verkopers           Media            Foto’s         Contact

 

Tijdens Rommelroute Lunetten stellen vele bewoners van de Utrechtse wijk Lunetten hun voor- en achtertuinen, schuren en woonkamers open en verkopen hun overbodige spullen, kleding, huisraad, speelgoed en onverwachte schatten. Ook kunnen bewoners hun culturele activiteiten en door henzelf bereide lekkernijen presenteren. Een mooie dag om Lunetten eens te verkennen – liefst op de fiets; Rommelroute Lunetten is letterlijk een gróte wijkmarkt!

Geschiedenis

In 2016 ontstond het idee voor de Rommelroute in de wijk-facebookgroep Prikbord Lunetten. We organiseerden het binnen drie weken. Terwijl we verwachtten dat er misschien twaalf mensen mee zouden doen, meldden zich ongeveer veertig wijkbewoners om mee te doen op zaterdag 27 augustus. De toon was gezet!

 

 

 

 

 

 In 2017 werden onze verwachtingen wederom ruim overtroffen! Maar liefst 141 wijkbewoners meldden zich aan om als verkoper mee te doen op zaterdag 26 augustus.

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2018 organiseerden we de Rommelroute twee keer. Op zaterdag 26 mei deden meer dan tachtig mensen mee. En op zaterdag 1 september deden meer dan negentig bewoners mee.

 

 

 

 

 

 

 

Ook in 2019 was er veel enthousiasme in de wijk om mee te doen aan de Rommelroute en deden 146 bewoners mee met het verkopen van hun ‘rommel’ op zaterdag 31 augustus.

 

In 2020 en 2021 waren de omstandigheden door de coronapandemie te onzeker om de Rommelroute door te laten gaan. 

 

 

 

 

Op zondag 22 mei 2022 kon Rommelroute Lunetten na twee jaar  eindelijk weer doorgaan. En we hadden er zin in in Lunetten! Een ongekend aantal wijkbewoners, maar liefst 179, deed mee als verkoper. 

 

 

 

 

 

 

 

Download grote versie

 

Rommelroute Lunetten 2023 was op zondag 4 juni. Opnieuw werden alle records verbroken: met maar liefst 196 verkopers was het weer een bruisende dag in Lunetten.

 

 

 

 

 

 

 

Poster: Bram Brouwers

 

Rommelroute Lunetten 2024 was op zondag 2 juni. Officieel waren er 177 aanmeldingen. Officieus waren het er nog veel meer 🙂 .  Het was weer een heel gezellige dag in Lunetten. Tot volgend jaar!