Over Simone Paauw

Simone Paauw rondde in augustus 2006 haar deeltijdopleiding Journalistiek af in Tilburg. Tijdens haar studie werkte ze parttime, onder meer als publieksmedewerker bij het Persmuseum in Amsterdam. Haar eerste stage voor de opleiding journalistiek liep ze bij de AVRO, waar zij webredactie deed voor de website van de afdeling Gezondheid. De tweede stage was bij het vakblad De Journalist. Beide stages rondde ze af met een 8,5.

Na haar studie werkte ze drie maanden als freelance redacteur voor SKF, een internationaal bedrijf dat kogellagers en verwante artikelen produceert. SKF bestond begin 2007 bijna honderd jaar en wilde haar geschiedenis vastleggen in een multimediaal systeem. Voor dit project interviewde Simone Paauw telefonisch en in het Engels diverse ‘uitvinders’ van SKF-afdelingen over de hele wereld.

In 2007 werd Simone Paauw op tijdelijke basis aangenomen als journalist bij Bijzijn, een vakblad voor verpleegkundigen en verzorgenden. Ze had daar een tijdelijk contract tot en met januari 2008. Voor Bijzijn deed ze zowel redactioneel werk voor het blad als voor de website www.bijzijn.nl. Voor Bijzijn schreef ze interviews, reportages, achtergrondverhalen en nieuwsberichten.

In april 2008 kreeg ze een contract bij Medisch Contact, een vakblad voor artsen van de KNMG. Voor Medisch Contact werkt Simone Paauw als webredacteur. Dagelijks plaatst ze nieuwsberichten op de website en ze maakt wekelijks de digitale nieuwsbrief van Medisch Contact. Daarnaast is ze betrokken bij het maken van een nieuwe website voor Medisch Contact. Zo nu en dan schrijft ze een nieuwsbericht of artikel voor het blad Medisch Contact of voor de studentenuitgave Arts in Spe.

Naast haar werk was Simone Paauw bijna drie jaar lang actief als bestuurslid van Vers in de Pers (ViP), de sectie voor studenten en starters van de NVJ. Als bestuurslid van ViP maakte ze deel uit van de website-commissie. Ze beheerde de site www.versindepers.nl, stuurt vrijwilligers aan en schrijft zelf artikelen en nieuwsberichten. Bovendien had ze een grote rol in de voorbereiding en uitvoering van de Nacht van de Journalistiek, een drukbezocht evenement dat werd gehouden op zaterdagavond 22 september 2007. Ook voor 2008 was ze betrokken bij de organisatie van weer een Nacht van de Journalistiek.

Zo nu en dan schrijft Simone Paauw artikelen voor De Nieuwe Reporter, een platform voor debat over de toekomst van de Nederlandse Journalistiek. Journalistiek en media zijn onderwerpen waar ze graag over schrijft.

Simone Paauw houdt zich fanatiek bezig met journalistiek werk en met projecten, is creatief, veelzijdig, kritisch en een snelle denker. Ze heeft een toegankelijke schrijfstijl en ze is sterk in interviews, reportages en nieuwsberichten (zowel voor print als voor web). Ze is handig met software, ook als ze zich nieuwe software eigen moet maken. Ze heeft ervaring met het werken met Content Management Systemen en met webeditors als Dreamweaver en Frontpage Editor.

Meer weten? Mail naar: simonepaauw@gmail.com